Hier volgt een korte geschiedenis over Coca-Cola regular, Coca-Cola light/Diet en Coca-Cola Zero.·         Coca-Cola RegularCoca-Cola komt van het merk Cola. Coca-Cola werd gemaakt in 1983  door The Coca-Cola Company. Het is een heerlijke frisdrank dat overal ter wereld bekend  is voor de Amerikaanse Levensstijl. “Coca-Cola is ontdekt door John Pemberton in 1886 die daarvoor ook al een alcoholische drank ontwikkeld had.. Maar in Atlanta kwam er een verbod voor alcoholische dranken dus verving hij de wijn door suikersiroop en toen ontstond Cola.

Deze werk verkocht  in kruikjes en moest daarnaast nog aangelengd worden met water. En voor het lekkere prikkel gevoel mengde men koolzuurhoudend water met de siroop en zo kreeg men de colasmaak. Coca-Cola is bijna overal in de wereld te koop behalve Cuba en Noord-Korea. Daarom wordt dit product ook wel gezien als het symbool van Verenigde Staten. De fles zelf is in 1915 gemaakt. De eerste Coca-Colafabriek werd in 1894 geopend in Vicksburg, Mississippi.

We Will Write a Custom Essay Specifically
For You For Only $13.90/page!


order now

In het begin was Coca-Cola enkel in karretjes langs de weg te koop, voor een nickel (5 dollarcent).  ·         Coca-Cola Zero”Coca-Cola Zero is een van de soorten Coca-Cola s die ook wordt gemaakt door The Coca-Cola Company. De drank is, net als Coca-Cola light ook van hetzelfde company zonder suiker  maar in plaats daarvan  aspartaam dat 200 keer zoeter is dan suiker. De mensen die het frisdrank kopen zeggen dat het hetzelfde smaak heeft als normale Coca-Cola, hoewel het evenveel lijkt te verschillen van de originele cola als de light versie.

Coca-Cola zegt dat de twee dranken niet hetzelfde zijn, dat zal wel komen door dat het verschil tussen deze frisdranken heel klein is.Coca-Cola Zero werd op de markt gebracht nadat de Coca-Cola Company met mannen had gebrainstormd over hoe ze Coca-Cola Light aantrekkelijker konden maken. Dit onder andere omdat de light versie niet genoeg aantrekkingskracht had op mannen.

Hieruit kwam als hoofdzaak een zwarte verpakking, omdat lichtgrijs ook als te vrouwelijk werd aangezien. Verder speelt het merk in op een tendens bij twintigers om meer op de suikerinname te letten. In navolging van Coca-Cola Zero bracht de firma ook van de meeste van de andere producten van het merk een zero-versie uit.”2  ·         Coca-Cola light”Coca-Cola (ook bekend als Diet Coca-Cola of Diet Coke) is een suikervrije frisdrank geproduceerd en gedistribueerd door The Coca-Cola Company. Het werd voor het eerst geïntroduceerd in de Verenigde Staten op 9 augustus 1982.

Het is de eerste variant op de gewone Coca-Cola. In het Verenigd Koninkrijk bevat een blikje Coca Cola Light slechts 5 kilojoules (1,3 kilocalorieën), in vergelijking met 595 kilojoules (142 kilocalorieën) voor een gewoon blikje Coca- Cola. En als laatst wist je dat Cola light begon als een drankje voor diabeten.”3

x

Hi!
I'm Erica!

Would you like to get a custom essay? How about receiving a customized one?

Check it out