Afrika   vluchtelingen    de EU hoopt met de top op malta te bereiken dat uitgeprocedeerde asielzoekers uit Afrika sneller kunnen worden teruggestuurd én dat potentiële vluchtelingen worden ontmoedigd om naar Europa te komen.

De ogen zijn de laatste maanden vooral gericht geweest op de vluchtelingen uit Syrië, maar nergens ter wereld zijn zoveel mensen op de vlucht als in Afrika beneden de Sahara. Volgens de VN telt het Afrikaanse continent 15 miljoen vluchtelingen.Slechts een fractie van hen komt naar Europa. Om hoeveel mensen gaat het? Uit welke landen komen ze en welke motieven spelen een rol? Hieronder staan de landen waar de meeste politieke en economische vluchtelingen vandaan komen. Alle genoemde landen sturen vandaag en morgen een regeringsleider naar Malta.                   GrooteAfrika is qua oppervlakte het op een na grootste continent op aarde. Alleen Azië is groter. Wanneer men echter noord- en zuid-amerika als één continent ziet, staat Afrika op de derde plaats.

We Will Write a Custom Essay Specifically
For You For Only $13.90/page!


order now

Het beslaat zo’n 30.244.050 vierkante kilometer (vasteland en eilanden samen), wat 20,3% van de totale landoppervlakte van de aarde is.

Er wonen meer dan 1 miljard mensen, wat ongeveer een zevende van de wereldbevolking is.Vrijwel geheel Afrika behoort tot de derde wereld. Sommige mensen rekenen het hele continent hiertoe, anderen alleen de landen ten zuiden van de sahara, met uitzondering van zuid-afrika.    De Somalische burger   oorlog De Somalische Burgeroorlog is een burgeroorlog in Somalië sinds 26 januari 1991. In dat jaar liet president Siad Barre zijn speciale troepen, de Duub Cas (“Rode Baretten”), in de aanval gaan tegen dissidente op clans gebaseerde groepen. In de 10 jaar daarvoor hadden deze een macht opgebouwd na Barre’s plotselinge omschakeling van een bondgenootschap met de sovjet unie naar de verenigde staten+ en de ogadenoorlog van 1977 tot 1978, toen het ethiopische  Leger, met hulp van de sovjet unie, cuba en de communistische wereld, het Somalische Leger had gedwongen om terug te trekken en vrede te sluiten. Nadat Barre op 23 mei 1986 een auto-ongeluk kreeg, traden revolutionaire groepen en tegenstanders binnen zijn eigen regering in openlijk conflict met zijn regering.

    Fraude    Al jaren circuleren ze, mailtjes die je wijsmaken dat je een loterij hebt gewonnen of die een groot geldbedrag ‘zomaar’ aanbieden. Deze vorm van oplichting wordt Nigeriaanse fraude genoemd, omdat het in dit Afrikaanse land is ontstaan. Tegenwoordig worden deze oplichtingstrucs wereldwijd gebruikt en worden deze berichten niet alleen maar via e-mail verstuurd, maar bijvoorbeeld ook via sociale media en sms. De term voorschotfraude wordt ook vaak gebruikt voor deze vorm van fraude. In dit artikel vind je een aantal voorbeelden en tips.

Je hebt een prijsvraag of loterij gewonnen (waaraan je niet hebt meegedaan)Je bent de gelukkige winnaar van een prijsvraag of loterij! Een groot geldbedrag, een auto; het is van jou, als je maar even contact opneemt. Lijkt het te mooi om waar te zijn? Dat is dan ook zo! Vaak staat een link in het bericht, die leidt naar een website waar je de prijs kunt claimen of een mailadres waar je jouw gegevens heen moet sturen. Daarna zal je altijd worden gevraagd om een geldbedrag te over te maken als ‘administratiekosten’. Dit geld ben je kwijt en de prijs zul je nooit zien, want die bestaat niet.Als je je niet kunt herinneren ooit mee te hebben gedaan aan een loterij of prijsvraag, ga er dan niet op in en verwijder het mailtje.

Reageer niet op dit soort e-mails en maak nooit geld over. Dit geld ben je kwijt en het beloofde bedrag zal nooit op je rekening verschijnen.Een zakenman vraagt je cheques te verzilverenVia een datingsite kom je in contact met een Nigeriaanse zakenman, die je overstelpt met romantische correspondentie en goedkope cadeaus. Zo komt een vertrouwensband tot stand waar hij misbruik van maakt.

Hij vertelt je dat zijn werkgever alleen maar uitbetaalt met Money Orders en dat hij die onmogelijk kan incasseren in Nigeria. Hij verzoekt je de cheques te verzilveren en hem het geld via Western Union te sturen. Je mag zelfs een percentage van het geld zelf houden. Je komt bedrogen uit, want na een paar weken blijkt dat de cheques niet gedekt waren. Het slachtoffer is dan verantwoordelijk voor het terugbetalen van het geld.   bevolking    huidskleur      Ze hebben daar verschillende huidskleuren    verschillende culturen      In Afrika komen verschillende culturen met elkaar in contact.

x

Hi!
I'm Erica!

Would you like to get a custom essay? How about receiving a customized one?

Check it out